שימוש בתחבושות רב פעמיות מבד טבעי, עשוי להפחית את הסיכון לדלקות וזיהומים אצל נשים
 
נשים רבות הסובלות מתסמינים ממושכים של צריבה, גרד, כאבים ואי נוחות בפות. תסמינים הנגרמים ממגוון בעיות, בינהן דלקות נרתיקיות חוזרות על רקע פטריה (קנדידה), דלקות נרתיקיות לא זיהומיות, מחלות עור שונות שחלקן מופיעות רק בפות, מתגובות אלרגיות, מדלקת עור ממגע ועוד.
דלקת עור ממגע בעור הפות הינה תופעה שכיחה, ונגרמת עקב חשיפה לחומרים כימיים הבאים במגע עם העור. חומרים אלה מצויים בסבונים, אבקות כביסה, תכשירי קוסמטיקה, מגיני תחתון סינטטים ועוד. נשים מסויימות אף מפתחות אלרגיה לחומרים המצויים במגבונים לחים, קרמים, צבעי כביסה וחומרי טקסטיל סינטטים. הטיפול הנחוץ במצבים אלה הוא מניעת חשיפה נוספת לחומרים הללו.

המלצות לטיפול:
לאור שכיחותה הגבוהה של התופעה ומעורבותן של תופעת דלקת עור ממגע ואלרגיה עורית גם בנשים עם מחלות עור אחרות, אחת ההמלצות היא המנעות מאותם חומרים שעלולים להיות מעורבים במצב: שימוש בתחתונים כותנה אורגנית 100% ללא צבע והמנעות ממגיני תחתונים או תחבושות מחומרים סינטטים. נשים רבות חוות שיפור עצום במצבן.
תחבושות רב פעמיות מכותנה ללא תוספת צבע, עונות על הצורך בשינוי הנ"ל והוכיחו את יעילותן עבור רבות מהנשים. בשל הקושי להשיג תחתונים מ-100% כותנה, לעיתים השימוש במגיני התחתון פותר את הבעיות גם לנשים שלא נהגו להשתמש כלל במגיני תחתון לפני כן, היות והעור בא במגע עם פיסת הבד העשויה מ-100% כותנה לא צבועה.
 
image alt

מתוך כתבה שהתפרסמה בעיתון הארץ:

השמירה על איכות סביבה מעודדת רבים לעבור משימוש במוצרים חד פעמיים למוצרים רב פעמיים. הדבר ניכר גם במוצרים מתחום ההיגיינה הנשית: יותר ויותר נשים עוברות לתחבושות רב פעמיות מבד. ד"ר אילן ברעם, מומחה במיילדות וגינקולוגיה שעובד כעשר שנים כרופא נשים בקהילה, סבור שמגמה זאת נושאת עמה גם יתרון בריאותי.
אף שאינו מתבסס על מחקר מסודר, התרשמותו היא שהשימוש המרובה בתחבושות חד פעמיות המכילות דאודורנט ודבק המדביק את התחבושת לתחתונים, הביא לעלייה בשכיחות של דלקת עור המכונה קונטקט דרמטיטיס - גירוי אלרגי חריף שנוצר כתוצאה ממגע עם חומרים מסוימים. לדבריו, בשנים האחרונות התרשם שיש עלייה בתלונות של נשים על אודם באיברי המין, תחושת צריבה בעת קיום יחסי מין והפרשות, "גם אצל נשים שאף פעם לא היו להן תלונות קודם לכן. היו מקרים שאשה הגיע ברצף אפילו עשרות פעמים עם תלונות כאלה".
הטיפול המקובל בתופעות אלה הוא תרופה אנטי פטרייתית, אבל לאחר שד"ר ברעם שלח דגימות למעבדה, כדי לבדוק אם נשים סבלו מדלקות נרתיקיות בגלל זיהום פטרייתי, והתשובה היתה שלילית, הוא החל לחשוב שהמקור לתחושה הלא נוחה הוא קונטקט דרמטיטיס. לתחושה זאת תרמה הידיעה שסביבת הנרתיק היתה בסיסית חומצית. "כשיש זיהומים, הסביבה הטבעית של הנרתיק (שהיא לרוב חומצית ולא הופכת לבסיסית)", מסביר ד"ר ברעם.

סוגי זיהומים בנרתיק:
בנרתיק יכולים להיות זיהומים משלושה סוגים: 50% מהזיהומים נגרמים על ידי פטרייה, 45% על ידי חיידק ו-5% על ידי טפיל, טריכונומס, שעובר ביחסי מין. לאחר שבבדיקות לא נמצאו סימנים לזיהום, הסיק ד"ר ברעם שסיבת הדלקת היא קונטקט דרמטיטיס. הוא החל להמליץ למטופלות שלו להפסיק להשתמש בחומרים סינתטיים.

פתרונות:
בהתחלה ייעץ להן להימנע מתחבושות עם דיאודורנט, וכשהדבר לא גרם לירידה בשכיחות התלונות, החל להמליץ על שימוש בתחבושות מכותנה. רק אז, לדבריו, החל לראות ירידה משמעותית בתלונות בקרב חלק ניכר מהנשים.
ד"ר ברעם חושד שגם החומר שבו נעשה שימוש לספיגת הפרשות מהנרתיק בתחבושות החד פעמיות גורם דלקות. "עוד לא פגשתי אשה שהווסת יוצא לה כחול כמו בטלוויזיה", הוא אומר, ספק מתבדח. "מיצוק הנוזלים בתחבושות נעשה באמצעות חומר שאני לא יודע מה טיבו, ומה הוא גורם לעור.
"זו לא עבודה מדעית, אבל באופן אמפירי ראיתי שאצל נשים שמפסיקות להשתמש במוצרים סינתטיים ומשתמשות במוצרים שעשויים ממאה אחוז כותנה, היו הרבה פחות תלונות על דלקות".
                                                                                    
image alt
x

#{title}

#{text}

#{price}